JFV Grotius

Congrescommissie

Introductie

Het paradepaardje van de vereniging is het jaarlijks terugkerend juridisch congres georganiseerd door de Congrescommissie der JFV Grotius. Het congres vindt plaats in het najaar en is interessant voor zowel studenten als professionals. Elk jaar heeft het congres weer een ander thema. De commissie zorgt voor dit thema, bedenkt welke sprekers zij op hun congres willen uitnodigen en zorgen er verder voor dat deze hele dag soepel verloopt.  Zo organiseerde de Congrescommissie 2015/2016 in december een congres over 'Technolawgy, de kracht van de technologische macht'. De commissie van 2016 - 2017 organiseert het congres van aanstaande november 2017 en de commissie 2017 - 2018 het congres in 2018. 

In de Congrescommissie zitten 7 studenten zij worden begeleid door het bestuurslid Assessor onderwijs.

Functiebeschrijving commissie 2017 - 2018

Praeses
Als praeses stuur jij de commissie aan, zit je vergaderingen voor en neem je verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken. Wanneer stel jij de deadlines vast? Houd jij goed het overzicht? Neem jij in de vergadering de keuze welke weg de commissie neemt? Dan zal deze functie jou zeker liggen.


Ab-actis
Als ab-actis ben je de notulist van de commissie en regel je praktische communicatie. Je zult veelal stukjes teksten en e-mails schrijven voor onder andere promotie en de almanak. Daarnaast zul je de assessoren ondersteunen waar mogelijk en houd je de administratie van alle werkzaamheden nauwkeurig bij.


Quaestor
Als quaestor houd jij de financiën van de commissie bij. Je stelt een begroting op en gaat de berekeningen na. De balans moet altijd in evenwicht zijn en nauwkeurig werken is belangrijk! Hoe maak jij de afweging tussen kosten en opbrengsten? Jij bent de penningmeester en jij gaat over de geldkwesties!


Assessor (2x)
Als assessor voer jij alle keuzes en taken uit. Je gaat actief contacten benaderen en alles vastleggen voor het grote evenement. Efficiënt samenwerken zorgt voor de beste resultaten. 

 

Assessor promotie (2x)

Als assessor promotie zorg je voor een adequate promotie van het congres. Alleen door goed te promoten kan een evenement succesvol zijn. 

 

Congrescommissie 2016-2017

Praeses:

Hidde Kremers

Ab-actis:

Wies van Dipten

Quaestor:

Solange Baris

Assessor Extern:

Jantine Rozenboom

Assessor Extern:

Linda van der Knaap

Assessor Promotie:

Amanda Stam

Assessor Promotie:

Bart Zebregts


Bestuurslid:


Jasper Hoogeveen