JFV Grotius

Uitwisselingscommissie

Introductie

Om het jaar organiseert Grotius een uitwisseling met universiteiten in Zuid-Afrika. In het jaar 2017-2018 zal de commissie druk zijn met het neerzetten van een geweldig programma voor een groep Zuid-Afrikanen die naar Nederland komen. Ook zullen wij dit jaar naar Gent afreizen. De commissie dient deelnemers te werven voor deze reis en een Grotiaan te strikken die zal pleiten tijdens de traditionele pleitwedstrijd in Gent. Ben jij een echte planner en aanpakker? Dan is de Uitwisselingscommissie iets voor jou!

De commissie bestaat uit 5 leden en wordt begeleid door de assessor evenementen van het bestuur.

 

Functiebeschrijving

Praeses
Als praeses stuur jij de commissie aan, zit je vergaderingen voor en neem je verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken. Wanneer stel jij de deadlines vast? Houd jij goed het overzicht? Neem jij in de vergadering de keuze welke weg de commissie neemt? Dan zal deze functie jou zeker liggen.


Ab-actis
Als ab-actis ben je de notulist van de commissie en regel je praktische communicatie. Je zult veelal stukjes teksten en e-mails schrijven voor onder andere promotie en de almanak. Daarnaast zul je de assessoren ondersteunen waar mogelijk en houd je de administratie van alle werkzaamheden nauwkeurig bij.


Quaestor
Als quaestor houd jij de financiën van de commissie bij. Je stelt een begroting op en gaat de berekeningen na. De balans moet altijd in evenwicht zijn en nauwkeurig werken is belangrijk! Hoe maak jij de afweging tussen kosten en opbrengsten? Jij bent de penningmeester en jij gaat over de geldkwesties!


Assessor (2x)
Als assessor voer jij alle keuzes en taken uit. Je gaat actief contacten benaderen en alles vastleggen voor het grote evenement. Efficiënt samenwerken zorgt voor de beste resultaten.

 

Begeleidend bestuurslid

Sanne van Hees