JFV Grotius

Grotius-borrel

Hugo Grotius, onze voorvader en Nederlands grootste jurist, ontsnapte op 22 maart bijna 400 jaar geleden in een boekenkist uit Slot Loevestein. Het typeert hoe we al eeuwen afhankelijk zijn en blijven van de boeken en hun draagkisten!

Ligt heel toevallig je studieboek nu open naast je? Sla het dan eens dicht om niet alweer nieuwe kennis op te doen... Ondanks dat het die kleine stappen zijn op weg naar het grootse juristenleven, elke dag gedreven door kennis uit de literatuur, betekent dat nog geen wijsheid. Hugo de Groot zei namelijk eens: “In het niet weten van sommige dingen ligt een groot stuk wijsheid”. Tot de 22e in 1621 zal hij nooit hebben geweten wat er allemaal mogelijk is met een boekenkist. Wie weet wat jij met je volgende boekenbestelling wel niet bereiken zal? Bestel je boeken dus zeker in voorbereiding van de aanstormende tentamens snel en sla ze dan maar weer eens open!

Om dicht bij huis te blijven zal er op donderdag 22 maart weer een ledenborrel in ons stamcafé De Keyzer zijn. Neem je ledenpas mee, laat je studieboeken thuis en geniet tussen het studeren door van een drankje! Misschien is het maar beter om niet te weten wat je anders al gepland hebt staan, vanaf 20:00 uur ligt daar een groot stuk wijsheid.

Tot dan!


Algemene informatie

Locatie: Café De Keyzer
Datum: 22-03-2018
Aanvang: 20:00 uur